Kropps­terapi
Få hjälp att hitta mer
  • Kontakt med din kropp
  • Kontakt i dina relationer
  • Avslappning och energi
⇩ Läs mer! ⇩

Välkommen

Vad är det här "kropps­terapi" jag gör egentligen, undrar du kanske?

Egentligen är det så enkelt som att jag hjälper dig att slappna av.

Så mycket av hur vi lever idag leder till stress, och stessen sätter sig på massor med nästan omärkbara sätt, och ibland också tydligt märkbara.

Vi hamnar i ovanor som att alltid ha tankar igång, och med dem väver vi osynliga sköldar mot varandra och mot allt det vi inte hinner med eller vill känna.

Men trots att vi håller det undan är det inte borta, utan det sitter som undermedvetna antaganden som verkar i det dolda, och som spänningar i kroppen.

Session på bänk

Session på bänk

Sådana spänningar leder till symptom såsom smärtor och slitage i t.ex. handleder, ländrygg, nacke, knän. Men det är bara exempel, det kan ta sig många uttryck. Det är också relativt vanligt att det leder till huvudvärk, utmattning eller t.o.m. utbrändhet om det går för långt.

Det är med att landa mer i kroppen jag hjälper dig. Inte på något sätt i motstånd mot din förmåga att tänka eller att hantera din vardag, utan genom att vi hjälps åt att göra tänkandet valfritt och fördjupa dina möjligheter att känna din kropp. Du behöver kunna stänga av ibland och vila.

Var kommer det ifrån?

Jag är tränad och certifierad av ManuVision, en dansk kropps­terapiskola. Mina lärare där har nyligen varit med i en vetenskaplig studie där deras kropps­terapisystem testades som komplement till vanlig psykoterapi för danska krigsveterander med PTSD, med goda om än preliminära resultat (på danska). 6 månader efter behandlingen klassades 25% av de som fått kroppbehandling inte längre med PTSD, mot 0% av de som bara fick vanlig psykoterapi.

Hur går det till?

Det kan gå till på ett par olika vis.

Bäst är att vi tar ett kort samtal (se nedan) där vi pratar igenom vad som är bäst för dig och hittar en tid. Men det går både att du kommer till mig, att jag kommer till dig och att vi tar det per video.

Session på golvet

Session på golvet

Hemma hos dig?

Ja, det går som sagt. Idealt är om du har någonstans där du kan ligga och jag får plats på alla sidor runt omkring dig, dvs en plats på ca 2 x 4 meter. Men vi kan också sitta eller stå.

Via skärm?

Ja, det går faktiskt. Det är något lättare att hjälpa dig in i kroppen när vi är i samma rum, men det är förvånansvärt kraftfullt att göra det online.

Vad kostar det?

Det beror på hur vi gör det, men man kan säga att det kostar 1200 kr per session (som är 60–90 min), med transporttid för ca 500kr per timme om jag ska ta mig hem till dig.

Priset blir billigare om du köper ett kroppsbehandlingsförlopp som vi kan skräddarsy efter ditt behov.

Ett exempel kan vara ett halvår med två träffar i månaden hos mig första två månaderna och sedan en träff i månaden resten. Det blir 8 träffar och kostar 7000 kr, alltså endast 875 kr per session.

Friskvårdsbidrag?

Ja, friskvårdsbidraget gäller hos mig. Du får kvitto som du enkelt redovisar på gängse vis.

Hur bokar man?

Boka ett kort gratis videosamtal för att höra mer och se om du vill ha min hjälp.

Du kan också skriva ditt namn, telefonnummer och när det passar att ringa här i formuläret, så ringer jag upp.

Du kan också boka direkt i min kalender ifall du känner dig säker på att du vill ha en tid, eller ifall vi redan pratat.

Hitta hit

Jag tar emot hemma hos mig på Finn Malmgrens väg 102. Det ligger tekniskt sett i Björkhagen, men det är närmst till Hammarbyhöjdens tunnel­bane­station. Porten är olåst. Jag bor en trappa upp, dörren till höger. Mitt namn står på brevinkastet.

Google maps hjälper dig att hitta